Gemeente Den Helder Bestuur & Organisatie

Stagiair(e) communicatie (32-36 uur)

Vacaturenummer 24036

Zoek jij een meewerkstage óf een afstudeerstage in de richting van communicatie? En lijkt het jou interessant om dit bij de gemeente Den Helder te doen? Lees dan verder.

Wat ga je doen?

Als stagiair(e) bij team Communicatie draag je bij aan verschillende werkzaamheden. Je ondersteunt waar nodig in programma’s en projecten. Hierbij krijg je alle ruimte om zelfstandig te werk te gaan en jezelf te ontwikkelen, uiteraard met de juiste begeleiding. De werkzaamheden worden in overleg met jou bepaald en zijn afhankelijk van je opleiding, ervaring en ambitie. Je kunt denken aan:

  • socialemediaberichten maken, plannen, enzovoort;
  • opstellen en redigeren van teksten, zoals persberichten;
  • het opstellen van communicatieplannen en verzorgen van communicatieadvies;
  • meelopen met onze adviseurs en ervaring opdoen met bestuurlijke advisering;
  • het ondersteunen bij en/of zelfstandig oppakken van communicatieprojecten;
  • onderzoek doen naar het verbeteren van de interne en externe communicatie.

De stagiair(e) die wij zoeken houdt zich niet bezig met vormgeving.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste en gedreven mbo-, hbo of wo-student *. Een relevante (voor)opleiding is belangrijk, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, journalistiek en/of marketing. Toch kunnen andere achtergronden ook relevant zijn, zoals bestuurlijke en/of politieke studies. Twijfel je? Neem contact met ons op. Het is verder belangrijk dat je mensen durft aan te spreken, nieuwsgierig bent en interesse hebt in het werken bij een gemeente. Een goed begrip van de Nederlandse taal is een eis.

De voorkeur gaat uit naar een stagiair(e) voor een langere periode (vijf maanden). Tijdens de stage wordt er van je verwacht dat je meestal op kantoor aanwezig bent (minstens drie dagen per week).

* Voor wo-studenten willen we benadrukken dat wij op dit moment geen ruimte hebben voor wetenschappelijke (afstudeer)onderzoeken. Deze vacature is voor een praktijkgerichte stage.

Solliciteren op deze stage?

Fijn! Klik dan op de link 'direct solliciteren'.

Wil je liever eerst meer informatie? Bel of app Kay Korevaar (strategisch communicatieadviseur) via: 06 50 08 61 29. Wordt er niet opgenomen? Spreek je gegevens in en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld. Of mail naar k.korevaar@denhelder.nl.

Werkuren:
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum:
02-07-2024